Andere acts

image-176783-Horst_2016_-_Kasteelfeesten1836.jpg
(c) Martin Verheyden

De RIDDERUITLEGSHOW

Tornooiveld, om 12u en 15u45: Wat draagt een ridder allemaal om zich te beschermen, en hoe werkt dat precies? Kunnen ridders nog wel goed bewegen in zo'n zware wapenuitrusting? Waarom dragen ze soms twéé helmen? Met welke wapens vechten ridders? …
En waarom stinken ridders een klein beetje?

De Pynnock Ridders Horst leggen het jullie op een ludieke manier uit! 
image-176784-Horst_2016_-_Kasteelfeesten1856.jpg
(c) Martin Verheyden

(c) Marc Reekmans, Kasteelfeesten 2016

ISHANI

Kasteelbrug, om 11u30, 12u30, 14u30 en 17u
is een dancecompany voor Oriental, Fusion en Tribal Style Bellydance, een buikdansschool met zetel in Leuven. Opgericht door Lilly en Moni heeft de vzw zich vooral gericht op het aanleren van de twee buikdansstijlen: Oriëntaalse en American Tribal Style buikdans. Bewegen met die heupen dus! 

(c) Pikarnel, Kasteelfeesten 2016

Kindervertelling PIKARNEL

Verhalentent, om 10u30, 12u, 13u15, 14u30 en 16u15
Pikarnel brengt muzische voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen voor verschillende gelegenheden. Op onze Kasteelfeesten brengt ze een interactieve vertelling over ridders, begeleid door muziek. Elke vertelling duurt 25 minuten en heeft ongeveer 5 scènes, elke scène heeft een liedje (zelfgemaakt) over specifieke personages en een opdrachtje op een ludieke, muzikale wijze. 

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

MORDINI

De drie broers Immordino, afkomstig uit Sicilië, laten je kennis maken met de prachtige muziek van de middeleeuwse troubadours. Dat doen ze op zo getrouw mogelijk nagemaakte instrumenten. Luister en geniet! 

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

ROOFVOGELSHOW

Toernooiveld, om 13u45 en 16u15
Ivan De Gier – what’s in a name – geraakte al als kind gefascineerd door roofvogels. Zo ontstond  in 1998 Falcon’s Residence, dat zich enerzijds toespitst op het verjagen van ongedierte en anderzijds op voordrachten, spektakels en demonstraties met roofvogels. De valkerij is waarschijnlijk rond 2000 jaar voor Christus ontstaan. In de Middeleeuwen heeft de valkerij een belangrijke rol gespeeld en waren roofvogels een statussymbool. De valkenier ging enerzijds jagen met de roofvogel en anderzijds was hij aanwezig met zijn roofvogels tijdens feesten, banketten om de genodigden te vermaken. Reden genoeg om hen te laten optreden op onze kasteelfeesten!

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

SCHOBBEJAK

Fred Versonnen is Schobbejak en Schobbejak is Fred Versonnen. Boven alles is hij verteller. Voor klein en groot. Verhalen van vroeger en van nu. De wereld van Schobbejak is soms hard en gruwelijk, soms grappig en krankzinnig, maar vooral wonderlijk mooi. 

(c) Tamino der Gaukler

Goochelaar TAMINO

Enkel woensdag
Als heraut, goochelaar en muzikant trekt Tamino door het land en vandaag is hij in Horst aanbeland! Veel plezier met deze graag geziene gast in kastelen, maar net zozeer op markten, feesten of bij uw thuis!

(c) Martin Verheyden

GER goochelanimatie & Vuurshow

Vuurshow om 14u30 in Avonturenland
Ger Fiegen, ook gekend als Natureman, is van vele markten thuis, maar als daar één groene draad door loopt is het wel de natuur. Voor de meest uiteenlopende natuurbelevenissen voor jong en oud kan je bij hem terecht. Op onze Kasteelfeesten zorgt hij voor vuur- en goochelspektakel! www.natureman.nl  

(c) Martin Verheyden

Vertelfee Arwen

Avonturenland, om 11u30, 12u30, 15u15 en 16u45 
Joke Van Himbeeck vertelt sprookjes als vertelfee Arwen en wil eenieder in een feeërieke wereld onderdompelen. 't Sprookjeshuis 'De Zevenster' is haar geesteskind. Op haar vertelzolder en in haar peperkoekenhuizeke kan je in vertellingen ronddwalen en creatief bezig zijn.

Alle jarigen, klassen, groepen,... en kinderen van 3 tot 12 jaar die houden van sprookjes, spannende verhalen en legendes, zijn welkom of ze komt ter plaatse om muzische activiteiten aan te bieden: www.de7ster.be.