Johann Hirzelin

Johann Hirzelin mag dan niet zo machtig en rijk zijn als de meeste ridders, maar dat compenseert hij met een stevig staaltje vechtkunst. Als jongeman was hij getuige van een spectaculair riddertoernooi in zijn thuisstad Keulen, een ervaring die hem heeft getekend voor de rest van zijn leven. Geïnspireerd door zijn nieuwe helden, waaronder de heren von Waldeck, van Gaesbeek en de gebroeders von Drachenfels, maakte hij diezelfde dag een besluit: hij zou de grootste toernooiridder aller tijden worden! Niemand zou hem in de weg staan. Hij is alleszins goed op weg om zijn droom waar te maken. Hij reist rond van toernooi naar toernooi, waar hij al menig ervaren strijder in het stof heeft doen bijten.

Deze jonge ridder kan best worden omschreven als een trouwe vriend, maar uiterst gevaarlijke vijand. Hij heeft een passie voor de strijdkunst en haat vals spel. Ook al houdt hij van een stevig potje knokken, toch zal hij zich niet snel mengen in grootschalige conflicten. "Veldslagen zijn veel te chaotisch. Geef mij maar een eerlijke strijd van man tegen man (of vrouw)", aldus de ambitieuze ridder. De slag bij Woeringen, waarin hij het met zijn Keulse medeburgers tegen hun eigen bisschop opnam, was een uitzondering.


Hij heeft bewondering voor elk getalenteerd krijger, maar één springt er voor hem bovenuit: vrouwe Marguerethe van Durbuy-Luxemburg. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op een toernooi, en waren sinds dan onafscheidelijk. Er wordt zelfs gefluisterd dat de twee meer delen dan enkel vriendschap...
image-391937-Hirzelin_2-c20ad.jpg