11.00 uur: Scheve Arnold en de zoon van de hertog

Jan, de zoon van de hertog van Brabant, is na een lange reis op de terugweg naar de burcht van zijn vader in Leuven. Maar er heerst gevaar: de beruchte roverhoofdman Scheve Arnold ligt op de loer en wil Jan gevangennemen om dan een enorm losgeld te vragen. Daarom bedenkt de hertog een sluw plan: in plaats van in de gebruikelijke grote, opvallende stoet reist Jan heel onopvallend in het gezelschap van een groepje schildknapen. Zal dit plan slagen of krijgen de schildknapen het toch aan de stok met de rovers?
image-164184-Avonturenland_-_Marc_Reekmans_(1).JPG
13.00 uur: Een Lied van Dag & Nacht

Twee weeskinderen, broer en zus, worden de schildknaap van een oude ridder. Wanneer die overlijdt, besluiten ze zich uit te geven voor ridder en deel te nemen aan het tornooi tussen de Prins van de Dag en de Prinses van de Nacht. Een gevaarlijk spel, want er dreigt niet alleen oorlog tussen de prins en de prinses, maar wat als uitkomt dat ze geen echte ridders zijn? Daar staan een zware straf op! En zijn ze wel goed genoeg om in een tornooi tegen échte ridders te vechten?
image-158995-7c26d9b7d58648dca15f73e7f2de8574.w640.jpg
15.00 uur: Dromen van een stalknecht

In het echte leven is Baldrick een stotterende stalknecht, maar in zijn dromen is hij Eloquentus, de wereldberoemde en welbespraakte heraut. Tijdens één van zijn dagdromen wordt Baldrick betrapt door de keukenmeid. Hij begint voor haar een geweldig tornooi te beschrijven, maar als zij overenthousiast meegaat in zijn fantasie, dreigt het verhaal helemaal te ontsporen en zelfs gevaarlijk voor hen te worden. Want als de goede ridders de strijd verliezen, komt … de draak!
image-166647-van_voorne_2.jpg
17.15 uur: De Zwarte Garde

Dartele Jan, een jonge, ietwat onbesuisde ridder, droomt ervan lid te worden van de beroemde Blauwe Garde, de lijfwacht van de koning. Hij reist naar de hoofdstad om zijn kans te wagen, maar komt daar in een gevaarlijk wespennest terecht. De raadgever van de koning, de valse Hendrik de Zwarte, smeedt immers een sluw plan om de koning van de troon te stoten. Om daarin te slagen, zal hij eerst moeten afrekenen met de Blauwe Garde. Daarvoor rekent hij op zijn eigen Zwarte Garde.
image-158012-Bram_1_nieuw.jpg
Hendrik de Zwarte

Doorlopend van 10.00 tot 18.00:

Middeleeuwse markt, Vertelfee Pïkarnel, Avonturenland, Valkenier, Mordini, middeleeuwse animatie en nog veel meer!