Tornooien

11.00 uur: De Opvolging

De heer van Bruchusen, een wat oudere ridder, bezit twee kostbare zaken: zijn dochter en zijn kasteel. Het is de bedoeling dat zijn dochter na zijn dood het kasteel zal erven, maar heer Sweder van Voorst heeft een oogje laten vallen op het kasteel. Toevallig zijn er drie Ronde Tafelridders te gast op kasteel Bruchusen en zij besloten de kasteelheer te helpen. Maar er is iets eigenaardigs met die broers. Gaan zij de erfenis van Bruchusen kunnen redden?
image-164184-Avonturenland_-_Marc_Reekmans_(1).JPG
Sweder van Voorst
13.00 uur: Koning Pelles en Elaine

De regen druist ongenadig neer. Wachters zoeken beschutting onder hun schild en koning Arthur en zijn hof zoeken de genadige warmte van het haardvuur op. Druipnat glipt een vrouwenfiguur binnen. Het is Elaine, dochter van koning Pelles. Haar vader verdween van zijn hof, verbitterd omdat het lot hem geen zoon gegund had.
Elaine smeekt dat koning Arthur haar tot ridder zou slaan zodat zij haar vader kan zoeken en kan bewijzen dat hij geen zoon nodig heeft. Arthur weigert, maar geeft haar twee ridders om haar bij te staan. 
Elaine en de ridders ontdekken dat haar vader, misleid door de kwaadaardige ridder Garlan en zijn kwalijke magie, een bloeddorstig monster was geworden. Ze gaan naar Garlan en eisen dat hij Pelles geneest . Verdacht gemakkelijk stemt hij toe, mits ze zijn ridders in een toernooi konden verslaan ...
image-166647-van_voorne_2.jpg
Garlan
14.00 uur: Jeugdtornooi De weg naar de Koning

Om ridder te worden, moet je een opleiding volgen als page en als schildknaap. Sommigen mogen voor hun opleiding naar het hof van de koning, waar ze alles kunnen leren van de beste ridders! Vandaag wordt via een tornooi beslist welk team schildknapen naar de koning mag. 
Gaat door in Avonturenland!
image-176856-a_DSC1458b.JPG
(c) Roland
15.00 uur: Walewein

Dit is een verhaal over Walewein, de neef van koning Arthur en één van de bekendste ridders van de Ronde Tafel. Tijdens één van zijn zwerftochten verneemt Walewein dat prinses Ysabelle door haar stiefvader Assentijn gevangen wordt gehouden. Walewein trotseert vele gevaren om bij haar te geraken, maar wordt uiteindelijk gevangen genomen. Walewein en Ysabelle, de twee gevangenen van Assentijn, worden verliefd op elkaar.
Als koning Arthur hoort dat zijn neef gevangen genomen is, zendt hij zijn 4 beste ridders erop uit om hem te bevrijden.
Assentijn wil Walewein enkel laten gaan, als de Ronde Tafelridders hem en zijn ridders kunnen verslaan in een magisch tornooi.
image-158995-7c26d9b7d58648dca15f73e7f2de8574.w640.jpg
Walewein
17.15 uur: Broederstrijd

Een Ronde Tafeltornooi is een tornooi waarbij de deelnemende ridders vechten onder de naam van één van de beroemde ridders van koning Arthur. Vandaag, 3 mei 1294, vindt er zo eentje plaats en Jan Primus, hertog van Brabant, zal vechten als de legendarische Arthur zelf. Maar dan duikt een onverwachte gast op die besluit deel te nemen als … Mordred, de man die Arthur doodde! Het tornooi dat Brabant op zijn grondvesten zal doen daveren en het lot van het hertogdom zal bepalen!
image-158012-Bram_1_nieuw.jpg
Hertogdom Brabant

Doorlopend van 10.00 tot 18.00:

Middeleeuwse markt, Vertelfee, Avonturenland,Valkenier, Mordini, middeleeuwse animatie, Schobbejak, Ishani en nog veel meer!