Hoe het begon

Hoe het begon 35 jaar geleden

Na de opvoering van een toernooi te Horst in 1987 door de Nottingham Jousting association, besloten enkele vrienden en vriendinnen een riddervereniging op te richten, om het kasteel van Horst meer in de belangstelling te zetten.

Na lang beraadslagen werd eindelijk een naam gevonden : "De Pynnock Ridders Horst".

In het begin berustten de aanwezigheden 's zondags op het kasteel enkel maar op figuratie : ridders en jonkvrouwen. Ondertussen werden wij reeds gevraagd om aanwezig te zijn voor de ontvangst van de genodigden op trouwfeesten en of personeelsfeesten.

In 1988 maakten wij kennis met Karel Biddeloo, de tekenaar van de Rode Ridder, die ook toetrad onder de riddernaam van Karel de Montabour. Karel heeft toen verschillende van onze clubleden in zijn strips vereeuwigd, zoals de Heren van Rode, De slag van Woeringen, de Spookkaros, De Witte Duisternis en nog zoveel andere. Karel had een vriend die de kunst bezat om met middeleeuwse wapens om te gaan. Hij is ook toegetreden en leermeester geworden voor de zwaardvechters.

Na maanden oefenen, hadden de eerste "gevechten" voor het publiek plaats, eerst schuchter als demonstraties en wat later als volwaardige toernooien.

Nu reeds 35 jaar later...