Lid worden

Kriebelt het middeleeuws bloed in je aderen en wil je mee met ons strijden? Of wil je met onze jonkvrouwen de ridders begeleiden? De Pynnock Ridders Horst vzw is een vereniging waarin we in vriendschap de Middeleeuwen willen laten herleven. Sfeer en clubgeest zijn zeer belangrijk, want hoe ruig we soms ook mogen lijken, onze voornaamste bezigheid is elkaar vriendschappelijk tot moes proberen slaan.

We spitsen ons er op toe om middeleeuwse spektakels op te voeren, voornamelijk onder de vorm van riddertoernooien. Hiertoe trainen de ridders wekelijks in het omgaan met verschillende middeleeuwse wapens.

Zie je het niet zitten om te vechten, maar spreken de Middeleeuwen je wel aan? Naast vechtende leden is er ook een levendige figurantenwerking, waar je terecht kan.

Al onze personages zijn gebaseerd op historische figuren die gelinkt zijn aan de slag bij Woeringen in 1288. Ook onze uitrusting en kledij moet in dat tijdskader passen.

Omdat we nu eenmaal échte ridders zijn, kunnen leden na een initiatieperiode, waarin de aspiranten de ridderlijke kunsten onder de knie proberen te krijgen, in een plechtige ceremonie tot ridder geslagen worden. Onze dames kunnen ceremonieel tot edelvrouw verheven worden.

Leden kunnen vechten vanaf 16 jaar, jonger is mogelijk mits overleg met trainer of bestuur en onder begeleiding van iemand die voor de jongere instaat.

Geïnteresseerden kunnen steeds eerst komen kennismaken alvorens zich lid te maken. Gelieve contact op te nemen om een afspraak te maken.